- 1 litre Süt
- 1 paket Etimek
- 8 çorba kaşığı Şeker
- 7 çorba kaşığı İrmik
- 1 paket Kremşanti
İlk olarak 2 su bardağı su ile iki buçuk su bardağı şekeri bir tencereye boşalt.Şerbeti çok fazla kaynatma şerbet hafif kaynamaya başlayınca şekerleri erimiş bir şekilde olunca ocaktan al.
Etimekler'i tek tek şerbete bula.(10 saniye beklet tepsiye diz)Etimekler'in hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan şerbeti üzerler'ine sert kalan yerlerine yedir. Tekrardan bir tencereye 1 litre sütü 8 çorba kaşığı şekeri ve 7 çorba kaşığı irmiği koy.ve puding şeklinde olmasını bekle
puding şeklinde olunca ocaktan al ve tepsiye dök.
en son olarak ta 1 paket kremşantiyi bir su bardağı sütle çırp ve dolapta beklettikten sonra üzerine sür.Buyrun afiyet olsun.Dolaptaa soğumaya bırakabilirsiniz.
Üzerlerini süslemek için de çilek kullanabilirsiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder